Όταν δείτε πώς φτιάχνονται τα “έτοιμα” παγωτά θα πάθετε σοκ…Δεν θα ξαναφάτε

Βρισκόμαστε στην καλύτερη εποχή για παγωτό. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς κατασκευάζεται το βιομηχανοποιημένο παγωτό.

Αυτό που βρίσκεται στα ψυγεία των περιπτέρων, των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων ψιλικών. Μήπως να το ξανασκεφτείτε αν θα φάτε; Ειδικά όταν δείτε ποιο συστατικό κρύβουν, σίγουρα θα προτιμήσετε το σπιτικό παγωτό.

Μετά από όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν θα ξαναπάρετε παγωτά από περίπτερα και super market. Είστε έτοιμοι να έρθετε αντιμέτωποι με την αλήθεια;

Όλες οι εταιρείες κοροϊδεύουν ασύστολα και απροκάλυπτα τους καταναλωτές κανονικά. Μια απάτη τεραστίων διαστάσεων…Και αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών, αποφάσισαν να “πιάσουν στον ύπνο” τους καταναλωτές. Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές, λοιπόν, προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης. Το πιο υγιεινό είναι βέβαια το σπιτικό,

Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- “παγωμένο γλύκισμα”. Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή, διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:

Η διαφορά είναι τεράστια… Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σ’ αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.

Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο “παχύ” και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά, έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το “επιθυμητό μαύρισμα” εσωτερικά χωρίς κόπο…

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό:

Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής, διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.

Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν, κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.

Λόγος για όλα τα παραπάνω; Μαντέψτε… Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος; Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες “Απόλαυση”, “Δροσιά”, “Παγωμένη Δροσιά” και άλλα κωμικά.

Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία ευρώ σας για ένα “παγωμένο γλύκισμα”.

Υ.Γ.1: Επεκτείνοντας τα παραπάνω, παγωτά κι όχι παγωμένα γλυκίσματα πουλάνε και τα ζαχαροπλαστεία…Θα πρέπει δηλαδή να φτιάχνονται από φρέσκο γάλα και όχι με σκόνη αποβουτυρωμένου και μαργαρίνες.

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη – Xαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες και χωρίς αυγά (Video)

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για ένα σπιτικό δροσερό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη, χαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες και χωρίς αυγά.

Υλικά:

  • 1 κούπα ωμά κάσιους (μουλιασμένα για περίπου 8 ώρες σε νερό για να μαλακώσουν)
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.τ.σ λάδι καρύδας
  • 1 κ.τ.σ υγρή βανίλια
  • 1 κ.τ.γ σπόρους φυσικής βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!